Volg de Bouw

 

In 2017 gaan we daadwerkelijk bouwen. Langzaam maar zeker wordt het pand zichtbaar.
Naar verwachting wordt het pand december 2017 opgeleverd. 
We bouwen op een bijzondere plek, de Bilderdijkkade, vlakbij de Kinkerstraat. Het pand gaat deel uitmaken van het herontwikkelde Hallengebied.
Tegelijkertijd is het ook een oude buurt met een enorme mix aan culturen en de dagelijkse Ten Katemarkt. Er is voor ieder wat wils en ook is het een gebied, midden in de stad, in transformatie: het leeft en bruist; hier gebeurt wat.

We willen ook verbindingen leggen met de buurt. Niet alleen met "roze" bewoners. We denken bijvoorbeeld aan allianties met ondernemers, buurtbewoners, organisaties in de wijk en lokale overheid.

Architect Riëtte van der Werff  heeft in samenwerking met ons een robuust gebouw ontwikkeld.
Het ligt direct aan de gracht, heeft vijf verdiepingen met een lift en twee trappenhuizen. Elke woning is verschillend in afmetingen en indeling. In februari 2017 begint Botbouw, onze aannemer, met de bouw van onze appartementen. We bouwen op het dak van een ondergrondse garage van twee verdiepingen die voor de hele wijk bestemd is.

De coöperatie werkt o.a samen met architectbureau De Werff Architectuur,  Kamsma Bouwadvies,  DWA Installatie- en Energie-advies en de Bot Bouwgroep.