De Bouw

Architect Riëtte van der Werff  heeft in samenwerking met ons een robuust gebouw ontwikkeld.
Het ligt direct aan de gracht, heeft vijf verdiepingen met een lift en twee trappenhuizen. Elke woning is verschillend in afmetingen en indeling. In februari 2017 begon Botbouw, onze aannemer, met de bouw van onze appartementen. We bouwen op het dak van een ondergrondse garage van twee verdiepingen die voor de hele wijk bestemd is.

Langzaam maar zeker werd het pand zichtbaar.
Het pand is in maart 2018 opgeleverd. Casco, dat betekent dat de bewoners zelf hun eigen appartement nog moesten afbouwen.

We wonen op een bijzondere plek, de Bilderdijkkade, vlakbij de Kinkerstraat. Het pand is onderdeel van het herontwikkelde Hallengebied.
Tegelijkertijd is het ook een oude buurt met een enorme mix aan culturen en de dagelijkse Ten Katemarkt. Er is voor ieder wat wils en ook is het een gebied, midden in de stad, in transformatie: het leeft en bruist; hier gebeurt wat.

Naast wonen willen we ook verbindingen leggen met de buurt. Niet alleen met "roze" bewoners. We denken bijvoorbeeld aan allianties met ondernemers, buurtbewoners, organisaties in de wijk en lokale overheid.

 

De coöperatie RozeHallen heeft samengewerkt met architectbureau De Werff Architectuur,  Kamsma Bouwadvies,  DWA Installatie- en Energie-advies en de Bot Bouwgroep.